Μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τουσκ για τις ελληνικές θέσεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος της Ε.Ε. επισήμανε στον κ. Τσίπρα

την ανάγκη να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατόν.

Η συνάντηση έγινε λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής – Καραϊβικής.

Μέρκελ: Στόχος μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ

«Φυσικά θα συναντήσω τον Αλέξη Τσίπρα αν εκείνος το θελήσει», δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής, αν και πρόσθεσε ότι «δεν έχει καθοριστεί συνάντηση ακόμη».

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε λέγοντας, ότι «στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Το μήνυμα στην Αθήνα θα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις με τους τρεις Θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν».

Σημειωτέον, πως η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει ανακοινωθεί από την ελληνική πλευρά, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις άλλες δυο μεριές…

Θερμός εναγκαλισμός Γιούνκερ- Τσίπρα

Μπορεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την τροπή που έχει πάρει η σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της διαπραγμάτευσης και με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή, ωστόσο ο Λουξεμβούργιος καλωσόρισε με «ζέση» τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα