Μήνυμα «ανάπτυξης» από Τσίπρα στο υπουργικό – Στην Αθήνα ο Βαλς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα επόμενα κυβερνητικά βήματα θα απασχολήσουν σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να περάσει το μήνυμα πως η διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές φέρνει την εκταμίευση της δόσης. Γεγονός που για τον πρωθυπουργό σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα

φάση οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ.Τσίπρας θα παρουσιάσει, σε απευθείας μετάδοση στις 15.00, τις θετικές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα μ την κυβέρνηση. Επίσης ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το πώς σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο πέρα από μια σειρά νομοσχέδια που παίρνουν το δρόμο για τη βουλή και έναν «οδικό χάρτη» με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο χάρτης αυτός θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες (εκσυγχρονισμός του κράτους, αναπτυξιακά εργαλεία, κοινωνική πολιτική, θεσμικές αλλαγές) και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, θα αρχίσει ωστόσο να υλοποιείται άμεσα, με τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Στην Ελλάδα το απόγευμα ο Βαλς

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς θα πατήσει το πόδι του στην Αθήνα περίπου στις 18.00 το απόγευμα.

Ο κ. Βαλς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο έχοντας, προγηγουμένως, καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αύριο στις 11:00, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογος του θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας

Σε ανακοίνωση της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα τονίζεται ότι «η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με το κείμενο, οι συζητήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα δώσουν την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Το άρθρο Μήνυμα «ανάπτυξης» από Τσίπρα στο υπουργικό – Στην Αθήνα ο Βαλς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα