Μήνυμα Α. Τσίπρα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μήνυμα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 5ο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Όπως είπε: «Οι πιστωτές και κυρίως το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάσταση

εξαίρεσης στην Ελλάδα (για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις) δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Επιπλέον, ο Α. Τσίπρας κάλεσε τους δανειστές να λάβουν υπ’ όψιν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και ότι τώρα είναι η σειρά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. «Τους αναλογεί», είπε, «η θέσπιση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το άνοιγμα της συζήτησης για χαμηλότερα πλεονάσματα».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων.«Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον λαό μας στους «yesmen«, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της λιτότητας για πολλά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εξαγγελθείσες κοινωνικές παροχές ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια πολιτική απόφαση προκειμένου να αντισταθμιστούν οι θυσίες των συνταξιούχων. «Ενισχύσαμε τις φτωχές περιοχές με σχολεία και μειώσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις».

«Η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή»

Άλλωστε, αναφερόμενος στην Αριστερά ο Α. Τσίπρας είπε: «Όταν η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή, δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει τον λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων. Δεν είναι επιλογή της Αριστεράς να γίνει δραπέτης της ιστορίας. Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του ’15. Ο λαός μας το αναγνώρισε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το άρθρο Μήνυμα Α. Τσίπρα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα