«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί κατά πόδας και να ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή και στα δύο αθλήματα και το τέλος του 2016 τον βρίσκει πρωταγωνιστή και στην κορυφή στις βαθμολογίες

των δύο λιγκών.

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός βεβαίως που στο μπάσκετ ακολουθεί κατά πόδας και που στο τέλος της χρονιάς κέρδισε τις εντυπώσεις με τη μεταγραφή του Αλεσάντρο Τζεντίλε, έτοιμος για την αντεπίθεσή του, μετά και την αλλαγή προπονητή, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο του παρουσιάζει σταθερότητα και είναι στην κορυφή, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί ένα βαθμό πίσω. Η διαφορά τους έως τώρα είναι το ντέρμπι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός και διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 88-63. Μετά τον αγώνα αυτό, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των πράσινων ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Η ΑΕΚ που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο αναγεννημένος Άρης και ο ΠΑΟΚ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Μια πρώτη πεντάδα πολύ δυνατή που παραπέμπει σε μια συναρπαστική συνέχεια στο δεύτερο γύρο και τα πλέι οφ.

Με στόχο την κατάληψη της υψηλότερης θέσης στην κανονική περίοδο και στην τελική κατάταξη, οι «νεοφώτιστοι» στην Α1 Ανδρών, Κύμη, Προμηθέας Πατρών και Δόξα Λευκάδας, τα δίνουν όλα για να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια», με την τελευταία μάλιστα να δίνει αγώνα δρόμου μέχρι τελευταία στιγμή για τη στελέχωση του ρόστερ της με παίκτες που μπορούν να σταθούν στην Α1.

Μία από τα ίδια στη Super League

Ο Ολυμπιακός παρότι άλλαξε τρεις προπονητές και δεν έχει σχέση με την ομάδα των περασμένων ετών παραμένει στην κορυφή και της Super League. Οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ψάχνονται, με τους πράσινους, όμως, να είναι έτοιμοι για μια νέα αρχή με την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στη θέση του προπονητή μετά την αποτυχία του Αντρέα Στραματσόνι να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή, αν και στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Το τέλος, της χρονιάς βρίσκει τους ΠΑΣ Γιάννενα, Ατρόμητο, Ξάνθη και Πανιώνιο να είναι επίσης από τους κερδισμένους της έως τώρα κατάστασης.

Στις αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε το πρωτάθλημα κουβαλώντας και την αρνητική βαθμολογία των -3 βαθμών από περσινή τιμωρία, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του για μια διαφορετική πορεία εφέτος που θα έδειχνε τάσεις πρωταθλητισμού, τουλάχιστον έως τώρα. Το ίδιο και ο Αστέρας Τρίπολης που παρά την αλλαγή προπονητή συνεχίζει την κακή πορεία και κινείται σε χαμηλό βαρομετρικό, όπως και ο Πλατανιάς.

Κέρκυρα και Λεβαδειακός στα συνήθη στάνταρ τους βρίσκονται εντός στόχων κάπου στη μέση τα βαθμολογίας, ενώ η Λάρισα που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, είναι ακόμη κάτω στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας μαζί με τις Βέροια και Ηρακλή που δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, όπως δείχνουν έως τώρα.

Το άρθρο «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα