«Μικρή άτυπη παράταση» – Τέλος Αυγούστου θα «έρθει» ο ΕΝΦΙΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Taxisnet αύριο θα είναι «κλειστό» για διορθώσεις του Ε9, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα θα «τραβήξει» όλα τα στοιχεία που θα έχουν δηλωθεί έως και σήμερα, με σκοπό να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά.

Η εκκαθάριση και η ανάρτηση θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσει έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

«τσεκάρει» τα συστήματα, για την αποφυγή και του παραμικρού λάθους που θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες.

Τέλος Αυγούστου

Οι τελευταίες παρτίδες εκκαθαριστικών αναμένεται να αναρτηθούν στις 30 ή 31 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ορισμένα εκκαθαριστικά να εμφανιστούν στις οθόνες του υπολογιστή των φορολογουμένων και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Πέντε μηνιαίες δόσεις

Στις περιπτώσεις αυτές όμως, ως μήνας εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου θα αναγράφεται ο Αύγουστος, προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις (και όχι σε μόλις 4) τον φόρο οι υπόχρεοι, από τέλος Σεπτεμβρίου έως και τέλος Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται πάλι Ε9 με διορθώσεις, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν λάθος χρεώσεις που οφείλονται σε εσφαλμένη αναγραφή στοιχείων ακινήτων στο Ε9.

Το άρθρο «Μικρή άτυπη παράταση» – Τέλος Αυγούστου θα «έρθει» ο ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα