Μιχαλολιάκος: Θα παραιτηθούμε όλοι και θα προκαλέσουμε εκλογές

Συνέντευξη μέσα από τη φυλακή στην εφημερίδα «Ακρόπολη» παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, απειλώντας με παραίτηση όλης της Κ.Ο. του κόμματος και εκλογές εφόσον δεν επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές να ψηφίσουν στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας.

«Οι ψίθυροι φτάνουν στα αυτιά μου όλο και πιο δυνατοί. Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδα σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη τη χώρα. Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την πατρίδα μου ακόμα και μέσα από τη φυλακή που βρίσκομαι, για να μη μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι “δολοφόνοι” του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν, ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ», ανέφερε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.

Σημειώνεται, πως μετά την απόφαση του εισαγγελέα να μην ψηφίσουν οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και εφόσον ισχύσει το ίδιο και στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, για την οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα στην τρίτη προσπάθεια εκλογής απαιτούνται να ψηφίσουν τα 3/5 του συνολικού αριθμού των βουλευτών (300) δεν θα απαιτούνται 180 ψήφοι, αλλά 175 βουλευτές (σ.σ. τα 3/5 των 292 κάνει 175,2, δηλαδή 175 ψήφοι)!

Keywords
Τυχαία Θέματα