Μια από τα ίδια;

Αφήνοντας πίσω την κόλαση του 2015, ας προετοιμαζόμαστε για την κόλαση του 2016. Απαισιόδοξος; Ναι. Δυστυχώς δεν έχω κάτι που να βλέπω στον ορίζοντα για να με κάνει να αισιοδοξώ.

Του Χρήστου Κούτρα

Το μόνο που μου αφήνει ένα περιθώριο θετικής σκέψης είναι οι αντοχές που δείξαμε όλοι μας και μαζί η οικονομία. Αν όσα έκανε η απίθανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα απίθανα στελέχη, τον απίθανο πρωθυπουργό και αυτά τα φοβερά -καταπληκτικά- ανεπανάληπτα στελέχη των τροϊκανών, είχαν γίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα,

τα πάντα θα είχαν καταρρεύσει. Εδώ με έναν μαγικό τρόπο τη βγάλαμε και τούτη τη χρονιά. Αν το παρελθόν είναι οδηγός για το μέλλον, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως και το 2016 η κυβέρνηση κάτι περίεργο ετοιμάζει για εμάς. Ή για να είμαι ακόμη σωστός, αν ετοίμαζε κάτι αισιόδοξος θα ήμουν, επειδή όμως η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο, πήγα σε μάντισσες σε χαρτορίχτρες μήπως και βρουν κάτι να ελπίζω. Τζίφος!!!

Σκίζουν τα πτυχία ακόμη και χαρτορίχτρες. Το 2016 είναι ακόμη μια χρονιά ύφεσης. Δηλαδή το κράτος θα πάρει από τις τσέπες μας για ακόμη μια φορά περισσότερα χρήματα. Δουλεύεις και είτε το θέλεις, είτε όχι, έχεις συνεταιράκια. Και επειδή όλοι μας δεν έχουμε που να ελπίσουμε, το έχουμε ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας. Τι για Illuminati, τι για μασόνους, τι για τον Πούτιν, τι για τους Αμερικανούς, τι για τους Αρειανούς, τι για ψεκασμούς έχω ακούσει δε λέγεται. Τόσο που άρχισα και εγώ να διαβάζω για όλα αυτά. Δε θα μας σώσει κανείς. Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας.

Και απέναντι σε τούτη την κυβέρνηση και στην όποια προκύψει το 2016. Μόνοι μας. Αυτό δείχνει και την κατάντια της χώρας, καθώς δεν υπάρχει συλλογικό όραμα, δεν υπάρχει αφήγημα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει όμορφη επόμενη ημέρα. Την ίδια ώρα βεβαίως, που το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας βιώνουμε σκληρές συνθήκες, ένα άλλο κομμάτι συνωστίζονται σε πολυτελείς προορισμούς ανά την επικράτεια και ξοδεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Τους ζηλεύω όλους αυτούς, αλλά το να ξοδεύει κάποιος 400 ευρώ τη βραδιά σε μια πτωχευμένη χώρα δεν είναι κανονικό και δείχνει τις μεγάλες ανισότητες στην ελληνική κοινωνία.

Αρκετά σας μαύρισα την καρδιά, και τη δική μου μαζί. Μακάρι να βγω ψεύτης και το 2016 να είναι το έτος της ανάκαμψης, ένας λαμπρός χρόνος για την Ελλάδα. Εύχομαι υγεία στους φανατικούς της στήλης και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας. Και μέρες που είναι να προσέχετε το διπλανό σας, τις οικογένειές σας και κάντε ό,τι καλό μπορείτε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω το 2016 να μην είναι μία από τα ίδια.

Καλή ανάγνωση, καλή χρονιά και καλή μας τύχη… Θα την χρειαστούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα