Η φύση εκπέμπει SOS – Ντροπή προκαλούν τα ευρήματα στο στομάχι νεκρής όρκας

Μπορεί η όρκα να θεωρείται φάλαινα-δολοφόνος και να συμπεριλαμβάνεται στα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη, φαίνεται όμως ότι κι εκείνη δεν μπορεί να ξεφύγει από την δραματική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι βιολόγοι που άνοιξαν το στομάχι μιας νεκρής όρκας, η οποία ξεβράστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Νότιας Αφρικής, το Πλέτενμπεργκ Μπέι, σοκαρίστηκαν από το θέαμα που αντίκρισαν.

Η νεκροτομή που έκαναν οι ειδικοί στο άτυχο ζώο ανέδειξε ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα του πλανήτη. Τα ευρήματα στο στομάχι

της φάλαινας έδειξαν πως τρεφόταν μόνο με σκουπίδια, τις ημέρες πριν πεθάνει!

Κουτιά γιαουρτιού, σόλες παπουτσιών και συσκευασίες προϊόντων, ήταν ως φαίνεται όλα όσα μπόρεσε να βρει το μεγαλόσωμο κήτος για να τραφεί.

Φυσιολογικά, κάποιες από τις όρκες τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια, ενώ άλλες κυνηγούν θαλάσσια θηλαστικά όπως: θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, θαλάσσιους ίππους, ακόμη και μεγάλες φάλαινες. Θεωρούνται κορυφαίοι θηρευτές, καθώς δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες.

«Βρήκαμε τεράστιες ποσότητες πλαστικών, θαλάσσια χλωρίδα και άλλους μικροοργανισμούς, που δείχνουν ότι το κήτος προσπαθούσε να τραφεί όσο βρισκόταν στον κόλπο», δήλωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος Όρκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα