Μετρούν τις ψήφους για το πολυνομοσχέδιο

Τις ψήφους βάζουν κάτω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δουν αν «βγαίνουν» για να περάσει το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο,

με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Στουρνάρα, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Μιχελάκη.

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι Ν. Κακλαμάνης και Μ. Ταμήλος έχουν δημοσίως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν, ενώ δυσαρέσκεια εκφράζεται και από άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Στο «μέτωπο» του ΠΑΣΟΚ από την άλλη, σε συνεδρίαση του ΚτΕ υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετούς βουλευτές για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και γενικότερα για τις επικείμενες απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης προκειμένου να γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο.

Το ξέσπασμα του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο βουλευτής Κοζάνης διεκδικούσε τη θέση του υπουργού Εσωτερικών και επομένως θα μπορούσε να είναι αυτός ο συνομιλητής της τρόικας σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιφυλάξεις, ως προς τη διάταξη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει εκφράσει επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το τι θα πράξει στις ψηφοφορίες.

Πάντως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, όπως άλλωστε έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν σε κρίσιμες ψηφοφορίες, παρά τις όποιες αντιδράσεις, τελικώς να μην υπάρξουν διαρροές.

Keywords
Τυχαία Θέματα