Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ζήτημα της παιδείας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα ζητήματα της παιδείας τίθενται στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, μετά και το πρόσφατο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διενέργεια προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή για τα θέματα της παιδείας.

ΣΥΡΙΖΑ : «Παιδική χαρά η Νέα

Δημοκρατία»

Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για την διενέργεια της συγκεκριμένης συζήτησης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης που δήλωσε ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό και η Νέα Δημοκρατία το αντιμετωπίζει ως παιδική χαρά.

Στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της Παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση για την λήψη αποφάσεων υπό το κράτος της ανικανότητας και της ιδεοληψίας. Ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως οι κυβερνητικές αποφάσεις ως προϊόν ιδεολογικής εμμονής αποδεικνύουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση».

Ως απάντηση στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση σημειώνει, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι που διέρρηξε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης καθιστώντας την ένα αγαθό για λίγους. Ενώ αναρωτήθηκαν αν ο κ. Μητσοτάκης αναζητά γελοιογραφίες του Αρκά για να συγκροτήσει μια σοβαρή τοποθέτηση για την παιδεία.

Ενώ ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τοποθετούμενος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε πως η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην Βουλή τον Σεπτέμβριο θα είναι ο «αγιασμός της Βουλής» όπου θα αποκαλυφθούν οι τεράστιες αντιθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα ζητήματα της παιδείας.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Νίκος Φίλης, «Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και η πρόταση για μεταφορά της πίστωσης από σχολείο σε σχολείο από τους γονείς, πρόταση που συνιστά υπονόμευση του σχολείου ως σχολείου ισότητας, ως σχολείου της γειτονιάς».

Παρέμβαση και από το ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επίδειξη «αριστεροσύνης» στα ζητήματα της εκπαίδευσης, ενώ σχετικά με την κυβερνητική ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία σε ανακοίνωσή του τονίζει πως είναι «περιοριστική, αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και τις επιλογές της σε άλλους κρίσιμους τομείς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα».

Ενώ επιπλέον το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τις «πρωτοποριακές νομοθετικές παρεμβάσεις του « ως κυβέρνηση «διασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της παντελούς απουσίας κρατικής εποπτείας και της ολοκληρωτικής κρατικής παρέμβασης».

Το άρθρο Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ζήτημα της παιδείας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα