Μέθοδος αλά ΕΡΤ στη δημόσια τηλεόραση της Βαλένθια

Το κλείσιμο της RTVV (Radio Television Valenciana), που καλύπτει την περιοχή της Βαλένθια, και είναι ο μοναδικός σταθμός στη χώρα που εκπέμπει στα καταλανικά, αποφάσισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια. Στο δρόμο απειλούνται να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι.

H περιφερειακή κυβέρνηση, επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα για την απόφασή της να κλείσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο της περιοχής. Η RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει τους 1.000 από τους 1.700 υπαλλήλους της, αλλά το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυσή τους. Ύστερα

από αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση αποφάσισε το ολικό κλείσιμο του σταθμού. Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το κόστος της διατήρησης των θέσεων εργασίας θα έφτανε τα 72 εκατομμύρια, το οποίο «δεν μπορεί να αντέξει». Επικαλείται δε και υψηλό χρέος της εταιρείας, άνω του 1 δισ. Ανάλογες περιπέτειες γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι σε άλλα περιφερειακά κανάλια, όπως το Τelemadrid, που ίσως ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, αν το δικαστήριο απορρίψει τις 860 απολύσεις που έχει δρομολογήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα