Μεταφορά του φορολογικού βάρους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ημερίδα του τμήματος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στον ΕΒΕΑ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04/03).

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ, το οποίο όμως θα

προσδιορίζεται κάθε χρόνο ανάλογα με το όριο της φτώχειας. Επίσης, προτείνει αύξηση του αφορολόγητου κατά δυο χιλιάδες ευρω για το πρώτο παιδί, δύο χιλιάδες για το δεύτερο και τρεις χιλιάδες για κάθε επόμενο παιδί.

Στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και μέτρα άμεσης φορολογικής ανακούφισης, όπως η κατάργηση του χαρατσιού για την πρώτη κατοικία, για τους άνεργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης, προοδευτική αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 23% και χαμηλό συντελεστή για τα βασικά είδη διατροφής.

Ακόμη μία πρόταση, αφορά την εισαγωγή υψηλών αφορολόγητων ορίων για το σύνολο της περιούσιας (πχ 300.000 ευρώ ανά άτομο), ώστε να μη θίγει η μικρή και η μεσαία περιουσία.

Η Κουμουνδούρου για τον τρόπο που θα εισπράττει έσοδα το δημόσιο ταμείο, προτείνει:

Πρώτον, την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεύτερον τη μείωση της φοροαποφυγής και τρίτον, τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα μεγάλα και υψηλά εισοδήματα και περιούσιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα