Μετά από 5 χρόνια ανάκαμψη στον εσωτερικό τουρισμό

Για ενδείξεις ανάκαμψης και της εσωτερικής τουριστικής αγοράς για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επικαλούμενος «τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας».

Σε σχετική ανακοίνωση εκτιμά ότι ο στόχος των 18,5 εκατ. τουριστών και των εσόδων ύψους 13 δισ. ευρώ είναι εφικτοί αφήνοντας μάλιστα, ανοιχτό ενδεχόμενο ακόμα και να ξεπεραστούν με βάση «τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του πρώτου τετραμήνου 2014, που ήδη ανακοινώθηκαν».

Την

ίδια ώρα, όμως, ο ΣΕΤΕ ζητά να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα της χώρας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων προκειμένου «να συνεχιστεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή των στρατηγικών και στόχων του οδικού χάρτη τουριστικής ανάπτυξης 2021, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ».

Αναφέρεται δε ότι η αύξηση της κίνησης στα μεγάλα αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2014 έφτασε το 30,1% με την Αθήνα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας καθώς σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013 η αύξηση έφτασε τα 36,1%.

Ο ΣΕΤΕ καλεί, τέλος, τις τουριστικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν και για τις συμφωνίες του 2015 την ίδια ελκυστική τιμολογιακή πολιτική ενώ απευθυνόμενος στους δήμους ζητά να ασχοληθούν «άμεσα και συστηματικά με την διατήρηση και βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας, συντήρησης και αισθητικής των δημόσιων υποδομών των χώρων και τομέων ευθύνης τους».


Keywords
Τυχαία Θέματα