Μετ' επεισοδίων ψήφισε ανεξαρτησία το Ντόνετσκ (βίντεο)

Περίπου 9 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα που διοργάνωσαν οι φιλο-ρώσοι αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, είπαν «ναι» στην ανεξαρτησία της περιοχής από το Κίεβο.

«Το 89,07% ψήφισαν υπέρ και το 10,19% κατά. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως το τελικό αποτέλεσμα», σχολίασεο Ρομάν Λιαγκούιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής που έχει συσταθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής έφτασε 74,87%, σύμφωνα με την

ίδια πηγή.

Το δημοψήφισμα καταγγέλθηκε ως παράνομο από το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης.

Έφοδοι του ουκρανικού στρατού σε εκλογικά κέντρα

«Ματωμένο» ήταν πάντως το δημοψήφισμα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις. Αστυνομία και στρατός έκαναν συνεχείς εφόδους σε κτίρια και σημεία ελέγχου στις οδικές αρτηρίες, παίρνοντας ψηφοδέλτια και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός διευθυντής της πολύπαθης Μαριούπολης βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά σε ένα εκλογικό τμήμα, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει εάν αυτοκτόνησε η δολοφονήθηκε.

Το ρωσικό δίκτυο RT μετέδωσε ότι υπάρχουν νεκροί στην πόλη Krasnoarmeysk. Ο ουκρανικός στρατός έκανε έφοδο και κατέλαβε εκλογικά τμήματα της πόλης- συγκεκριμένα 4 σχολεία όπου λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα- την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρά για να ψηφίσουν υπέρ της αυτονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα