Μεσσηνία: αστυνομικός σε κύκλωμα με λαθραία τσιγάρα

Εξαρθρώθηκε στην Μεσσηνία, εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.

Συνελήφθησαν τα έξι από τα οκτώ μέλη της εγκληματική ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και ένας Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί-συγκροτηθεί τουλάχιστον προ πενταμήνου, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων στη χώρα μας.

Το οργανωμένο κύκλωμα «έφερνε» τα λαθραία τσιγάρα, μέσω θαλάσσης, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του Νομού Μεσσηνίας, στο οποίο γινόταν η μεταφόρτωσή τους στη στεριά και από εκεί διοχετεύονταν με φορτηγά οχήματα στην ενδοχώρα, για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά.

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά - τα κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες. Επιπλέον ο Αρχιφύλακας κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα