Μέσω ίντερνετ η ανανέωση της κάρτας ανεργίας από τον Ιανουάριο του 2016

Μέσω ίντερνετ και μόνο θα γίνεται οι ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ από τις 4 Ιαουαρίου 2016 μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, που δίνει νέα παράταση για ένα εξάμηνο για την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία θα μπορεί να γίνει με τη χρήση κωδικών πρόσβασης για τους δικαιούχους ανανέωσης του δελτίου ανεργίας τους.

Αρχικά αυτή

η διαδικασία ήταν να αρχίσει την 1η Απριλίου 2015, δηλαδή αύριο, ωστόσο υπήρξε μια πρώτη παράταση έως τον Ιούνιο και τώρα μια δεύτερη έως τις αρχές του νέου χρόνου.

Στην απόφαση αυτή τονίζεται επίσης, ότι από 4 Ιανουαρίου 2016 και μετά οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για μια σειρά από παροχές, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Εξαιρούνται οι αιτήσεις που αφορούν την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ − ΜΜΕ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την έκδοση βεβαίωσης ανεργίας, αλλά και συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών, το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε η χορήγησή τους να μπορεί να γίνει είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Στις περιπτώσεις χορήγησης των παραπάνω βεβαιώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, επισημαίνεται ότι αυτές φέρουν προηγμένη υπογραφή και ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα