Στήριξη για τη διαπραγμάτευση ζήτησε ο πρωθυπουργός – Κλίμα έντασης και έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή

Στήριξη για την προσπάθεια που κάνει με τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, ζήτηση κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, ενώ παράλληλα μίλησε για τις «κόκκινες γραμμές» που υπάρχουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς,

τόνισε ότι το η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση, όμως πρόσθεσε ότι αυτή η στήριξη δεν θα υπάρχει σε μέτρα που θα είναι επώδυνα για τους πολίτες.

Όσον αφορά τις κόκκινες γραμμές αυτές, περιλαμβάνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, τις περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και μισθών, τα εργασιακά, την αξιοποίηση και όχι το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και τέλος μέτρα που δεν θα οδηγούν σε αναπτυξιακή πορεία.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ξεκινήσει την συνηθισμένη διαμάχη ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «ναρκοθέτησε το περιβάλλον στο οποίοι κινείται η κυβέρνηση με στόχο να την οδηγήσει στην αποτυχία, όμως αυτό δεν πετυχαίνει», ενώ μίλησε για το τέλος της «ασυλίας» που υπήρχε ακόμα και για στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας: «Δεν έχει άλλους 10 κ. Σαμαρά, άλλους 2.062 έχει και είναι στη λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν ένας προς ένας!»

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά ο οποιος οποίος είπε ότι «προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει Κατρούγκαλους και στη Νέα Δημοκρατία», ενώ για τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύου είπε: «Μακάρι να είχε 10 Παπασταύρου η Ελλάδα…».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε και ένταση μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρήσει. Αφορμή ήταν το θέμα που υπήρχε με τις αναφορές του κ. Σαμαρά στην υπόθεση Κατρούγκαλου και το αίτημα του κ. Κατρούγκαλου να απαντήσει

Ένα ακόμα θέμα που προκάλεσε τριβή ήταν η αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που περιλαμβάνεται στα μέτρα που εστάλησαν στους εταίρους. «Παρείχατε ασυλία στην ολιγαρχία του τόπου. Δεν είπατε τίποτα για την πρόθεσή της Κυβέρνησης να φέρει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Συμφωνείτε; Γιατί επί 5 χρόνια δεν ζητήσατε να πληρωθούν ούτε τα τέλη; Προφανώς γιατί η μόνη σας δύναμη ήταν η στήριξη των μέσων ενημέρωσης», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά με τον τελευταίο να αποδέχεται τελικά την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης.

«Δέστε ποιοι σας στήριξαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Ολόκληρο το λόμπι της δραχμής, οι Φωτόπουλοι πάσης της Ελλάδας. Αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης;», ήταν τα λόγια λίγο νωρίτερα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπέρ του διαγωνισμού για αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης τάχθηκαν ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης – γεγονός που επεσήμανε ο πρωθυπουργός, αλλά και στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εμείς δεν θα αποδεχθούμε αυτά που εσείς ήσασταν έτοιμοι να υιοθετήσετε πριν τις Εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός,κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «κάθεστε χαιρέκακα και περιμένετε καρτερικά να αποτύχουμε. Δεν σας τιμά ούτε εσάς ούτε την παράταξή σας». Για να απαντήσει ο κ. Σαμαράς, λέγοντας: «Σας συγχαίρω κ. Τσίπρα, ξαναγυρίσατε στο ρόλο σας της αντιπολίτευσης. Τελείωσε η επερώτησή σας κατά της αντιπολίτευσης. Σήμερα είχατε φουλ εκπροσώπηση από την Χρυσή Αυγή. Ζητάτε συναίνεση και τι φέρατε εδώ; Να την κόψετε την πλάκα επιτέλους. Δεν μας φέρνετε τα μέτρα; Έχετε μέτρα, προτάσεις κοστολογημένες;» και κατέληξε: «αυτό που υπογράψατε λέγεται μνημόνιο και το ξέρουν και τα μικρά παιδιά».

Πηγή: epoli

Keywords
Τυχαία Θέματα