Μέρκελ: Ευρώπη δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο!

Μια «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη είναι αναγκαία σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, με τον όρο-όμως-της αποδοχής της ιδέας «μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο».

«Με το ευρώ έχουμε ήδη ντε φάκτο μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων», ανέφερε σε συνέντευξή της στο ARD, εκτιμώντας ότι «η τάση αυτή θα ενισχυθεί, καθώς τα μέλη μιας νομισματικής ένωσης είναι υποχρεωμένα να έλθουν πιο κοντά».

«Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη, από μία δημοσιονομική ένωση και έχουμε ανάγκη πριν από όλα από μία πολιτική ένωση.

Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη», δήλωσε η καγκελάριος στην δημόσια γερμανική τηλεόραση. Όμως, «δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν», είπε.

Παράλληλα, η καγκελάριος εξήγησε ότι δεν πιστεύει «ότι μία σύνοδος κορυφής είναι ικανή να επιλύσει τα πάντα ως δια μαγείας», αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου, ενώ συμπλήρωσε ότι προτίθεται «να καταθέσει στη σύνοδο του Ιουνίου πρόταση για πρόγραμμα εργασίας επί μίας πολιτικής ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα