Μελέτη – Παλαιτσάκη: Έντονη διαφωνία on air

Ελεονώρα Μελέτη και Νανά Παλαιτσάκη διαφώνησαν έντονα στον αέρα του Mega Καλημέρα, το πρωί της Τρίτης 26/9. Η τοποθέτηση της Νανάς Παλαιτσάκη πως «όποιος φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, αυτός είναι και ο αρχηγός». Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα δήλωσε η Έφη Σαρρή στη συνέντευξή της στο Mega Καλημέρα, η Νανά Παλαιτσάκη σημείωσε αρχικά: «Ένας άντρας, ο οποίος είναι αρσενικό και πρέπει να υπάρχουν αρσενικά παλαιάς κοπής, πρέπει να βάλει όρια. Πρέπει ο

άντρας να βάλει όρια, για να νιώθει η γυναίκα ότι υπάρχει ασφάλεια. Διότι όταν δεν κάνει ο άντρας πρόταση και δεν βάζει όρια, μετά όλα γίνονται ρημαδιό».

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε: «Μόνο ο άντρας βάζει όρια; Και η γυναίκα πρέπει να βάζει όρια», με τη Νανά Παλαιτσάκη να υπογραμμίζει: «Όταν υπάρχουν δύο καπεταναίοι στο καράβι, το καράβι πάει για φούντο. Άρα, πρέπει σε μια σχέση στο σπίτι κάποιος να είναι αρχηγός. Αυτός ο οποίος φέρνει τα λεφτά, αυτός και…».

Ελεονώρα Μελέτη: Δεν μπορώ να το ακούω αυτό το πράγμα. Τι πάει να πει “αυτός που φέρνει τα λεφτά”; Δηλαδή, συγγνώμη ρε Νανά, άμα δουλεύει η γυναίκα, τι θα κάνει;

Νανά Παλαιτσάκη: Μπορώ να έχω την άποψή μου;

Ελεονώρα Μελέτη: Και βέβαια, αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό το “αυτός που φέρνει τα λεφτά”.

Νανά Παλαιτσάκη: Γι’ αυτό έχουν γίνει όλα τα σπίτια ρημαδιό. Όταν θες να είσαι κι εσύ αρχηγός στο τιμόνι και ο άντρας αρχηγός, πάτε για βούλιαγμα.

Ελεονώρα Μελέτη: Γιατί να είναι αρχηγός αυτός που φέρνει τα λεφτά;

Νανά Παλαιτσάκη: Παραδοσιακά, όταν φέρνεις τα λεφτά, μπορείς να ελέγχεις κι έχεις δικαίωμα να ελέγξεις.

Ελεονώρα Μελέτη: Θα τρελαθώ!

Νανά Παλαιτσάκη: Να τρελαθείς, αλλά να μάθεις και αλήθειες. Δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα ίσα κι όμοια. Αν με ακούσεις, μπορείς να μιλήσεις.

Ελεονώρα Μελέτη: Σε έχω ακούσει, αλλά δεν γίνεται να λες ότι αυτός που έχει τα λεφτά ελέγχει σε μία σχέση. Όχι δεν ελέγχει.

Νανά Παλαιτσάκη: Ελέγχει! Λέει έχουμε 1000 ευρώ και δίνει χρήματα κρυφά στο παιδί χωρίς να το παίξει ο πατέρας του. Όλοι πρέπει να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά. Όποιος έχει την οικονομική δύναμη, αυτός μπορεί και να ελέγχει. Όταν το κουδούνι σου απ΄ έξω γράφει «Ελεονώρα Μελέτη», είναι ο χώρος σου.

Ελεονώρα Μελέτη: Εγώ πιστεύω ότι σε μία σχέση, ο καθένας έχει τον δικό του χώρο. Ελέγχει, δεν ελέγχει. Αυτό είναι μία συμφωνία που κάνει το ζευγάρι από την αρχή. Δεν μπορώ να ακούω στις εποχές της χειραφέτησης ότι ο άντρας ελέγχει τη γυναίκα επειδή δουλεύει και φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Δεν μπορώ να ακούω ότι η γυναίκα ελέγχεται επειδή ο άντρας έχει λεφτά. Δεν είμαι φεμινίστρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα