Street crimes, το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν ληστείες, κλοπές

Βρήκε η Αστυνομία τα κλοπιμαία, προσπαθεί να βρει και τους νόμιμους κατόχους. Κι αυτό γιατί εντόπισε κλεμμένα κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά αποθηκευμένα σε χώρο όπου διέμεναν τρεις αλλοδαποί δράστες των διαρρήξεων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι μία από τις πτυχές, του σχεδίου τη ΕΛ.ΑΣ,  υπό τον τίτλο «εγκλήματα δρόμου» (STREET CRIMES), που σκοπό έχει με πιο ενεργητική στοχευση να εξιχνιάζονται εγκλήματα, που συμβαίνουν στους δρόμους και σε άλλους εξωτερικούς χώρους, μέσα από στοχευμένους ελέγχους, προσαγωγές υπόπτων και άλλα. Ετσι, από ένα μέρος των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν

από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών στις οικίες τριών αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα και στα Πατήσια, βρέθηκαν προϊόντα προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες. Δηλαδή, πλήθος αντικειμένων που προέρχονται από κλοπές (κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και 24 ναρκωτικά δισκία.

Επόμενη ενέργεια των αστυνομικών του σχεδίου STREET CRIMES, είναι να βρεθούν, με βάση τις καταθέσεις και τις περιγραφές που είχαν κάνει όταν έπεσαν θύματα κλοπής, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, μια διαδικασία χρονοβόρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η επιχείρηση για την εξιχνίαση εγκλημάτων του δρόμου, έλαβε χώρα στις περιοχές Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Ακρόπολη, Αγίου Δημητρίου, Ομόνοιας.

8 συλλήψεις, 12 ληστείες, 17 κλοπές

Στο πλαίσιο αυτό, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα και εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές και 12 ληστείες. Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας από τον Ιούνιο του 2023, διέπραξαν συνολικά 11 ληστείες (!)στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, σε βάρος πεζών. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, μέλος της συμμορίας, λέει η αστυνομία, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και δεύτερο μέλος της. Με χειροπέδες βρέθηκαν επίσης τρία άτομα, μέλη συμμορίας, λέει η Ασφάλεια Αθηνών, που λήστεψαν  δύο ανήλικους, τον περασμένο Αύγουστο, στον Άγιο Δημήτριο.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο  ξύλινα ρόπαλα και δύο  μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης, 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ενδοοικογενειακή βία. Εξιχνιάστηκαν, επίσης, 7 κλοπές από καταστήματα, 7 κλοπές από το εσωτερικό οικιών και 5 κλοπές από το εσωτερικό οχημάτων και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα