Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία (πίνακας)

Σημαντικά μειωμένες είναι οι μεταναστευτικές ροές το τελευταίο 48ωρο καθώς μόλις 14 άτομα έφτασαν στα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ενώ ο συνολικός αριθμός στην ελληνική επικράτεια φτάνει τους 54.539 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην Αττική καταμετρήθηκαν 14.444 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 1.450 καταλύουν στο λιμάνι του Πειραιά και 2.880 στο Σκαραμαγκά.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταμετρήθηκαν

8.626 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι περισσότεροι, ήτοι 4.293 άτομα φιλοξενούνται στη Λέσβο.

Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.038 άτομα και 319 στη νότια Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε 29.112. Από αυτούς στον καταυλισμό στην Ειδομένη παραμένουν 9.256 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μειωμένες οι ροές προς τα νησιά

Σημαντική είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια.
Την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρξε καμία νέα άφιξη στη Χίο, ενώ στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις, ενώ στη Σάμο έφτασαν οκτώ άτομα από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας.

Στα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας των τριών νησιών παραμένουν εγκλωβισμένοι 7.091 άνθρωποι. Στη Μόρια στη Λέσβο βρίσκονται 3.767 άτομα, στη Χίο 2.418 και στη Σάμο 906.

Επίσης, περίπου 2.500 από τους 7.091 διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Εκτός του hotspot διαμένουν ακόμα 164 πρόσφυγες στη Σάμο, καθώς δεν θέλουν να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα…

Μεταφορά προσφύγων από την Χίο στην Κω

Στο μεταξύ 80 άτομα που φιλοξενούνταν στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο δέχθηκαν να μεταφερθούν στην Κω. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μετακινηθούν 300 άτομα, ώστε να αποσυμφορηθεί το hotspot, αλλά ο αριθμός δεν συμπληρώθηκε. Οι πρόσφυγες επιθυμούν να μετακινηθούν στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί, ενώ φοβούνται μήπως μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία…

Δείτε τον πίνακα που δείχνει πως κατανέμονται οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα