Τοξικό νέφος: 10.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (video, photo)


Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες για τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχή της Μαδρίτης στην Ισπανία εξαιτίας του τοξικού νέφους που προκάλεσε φωτιά σε χωματερή ελαστικών.

Πρόκειται για παράνομη χωματερή ελαστικών αυτοκινήτων που λειτουργούσε παράνομα σε μια περιοχή περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, στην επαρχία του Τολέδου, στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από πρόθεση σύμφωνα με το δήμαρχο της Σεσένια Κάρλος Βελάσκεθ, επισημαίνοντας ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή,

αποκλείουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ατύχημα.

Η φωτιά προκάλεσε ένα τοξικό νέφος που μπορεί να επηρεάσει ένα μέρος του πληθυσμού της Σεσένια, μιας πόλης με 20.000 κατοίκους.

Δραματική επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής

Αρχικά οι αρχές της περιοχής κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους. Στη συνέχεια και ενώ το τοξικό νέφος γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνο, χθες το απόγευμα διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Διατέθηκαν λεωφορεία για όσους δεν έχουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και τα σχολεία στην περιοχή έκλεισαν.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη αλλά οι συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσουν.

Δείτε βίντεο του Euronews για την καταστροφική πυρκαγιά που ξεσπίτωσε 10.000 ανθρώπους

Keywords
Τυχαία Θέματα