Μεϊμαράκης: Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας μάς εκβιάζει, όχι οι εταίροι

Σφόδρα επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πάντως έστειλε και σαφή μηνύματα για τήρηση της κομματικής γραμμής στη ψηφοφορία, λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει συντεταγμένα».

Μάλιστα, το μεσημέρι θα συνεδριάσει και το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να συναποφασίσουν για τη «γραμμή» του κόμματος στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο κ. Μεϊμαράκης με τη συνέντευξή του, χθες το βράδυ στον Σκάι, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα εκείνος μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι». Επικριτικός, ήταν, εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης και έναντι των πιστωτών, λέγοντας ότι «πρέπει να πάρει ένα μάθημα και το κουαρτέτο, διότι δεν μπορεί να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή για να κάνουν εισαγωγές οι δικοί τους, ούτε να επιβάλουν φορολογία στους εφοπλιστές μόνο και μόνο για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα γερμανικά και ολλανδικά εφοπλιστικά γραφεία».

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε τις προθέσεις του, επισημαίνοντας: «Αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών επισήμανε πως «αν θέλει ας τις κάνει», «αλλά με ποιο διακύβευμα;», αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος εν συνεχεία αναγνώρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει λάθη», επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο κοινής καθόδου των ευρωπαϊκών κομμάτων» και υπογράμμισε ότι «στις εκλογές η ΝΔ στοχεύει στη δεξαμενή του 39% του πρόσφατου δημοψηφίσματος». Εξέφρασε, επίσης, την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, διότι, όπως είπε, «ο μόνος λόγος γι’ αυτές θα είναι να υπερβληθούν τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «σε περίπτωση που θα στηθούν κάλπες, η Ν.Δ. θα βγει πρώτο κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα