Στη Βουλή το νέο Μνημόνιο-Ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων ο Τσίπρας

Στη Βουλή κατατέθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο- το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης

προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

«Η συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με την κρισιμότητα της κατάστασης να επιβάλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης», αναφέρει αρχικά ο κ. Τσίπρας.

«Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, εξηγεί ότι η πρόθεσή του, «ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί την Τρίτη το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές»

«Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά κατά σειρά με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση από την Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα