Με... ξένα κόλλυβα μνημόσυνο ο Λιάπης;

Ένα νέο απίστευτο (και όμως ελληνικό!) σκάνδαλο μπλέκεται το όνομα του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος φαίνεται ότι... προετοιμαζόταν για την κρίση και έφτιαξε το εξωχικό του σπαταλώντας λεφτά κοινοτικών επιχορηγήσεων! Συγκεκριμένα, με κοινοτικές επιχορηγήσεις, που προορίζοντας για τη διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων, φαίνεται πως ανακαινίστηκε το σπίτι του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής".

Όπως αναφέρεται, την περίοδο 1990 – 1993, όταν ο κ. Λιάπης ήταν υφυπουργός Εμπορίου, ενέταξε το σπίτι που διαθέτει η οικογένειά

του σε πρόγραμμα αγροτουρισμού λαμβάνοντας επιχορήγηση, που έφτανε τα 10 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να κατασκευάσει τουριστικά καταλύματα.

Εντούτοις, τα χρήματα δεν βρήκαν τον δρόμο που τους έπρεπε και κατέληξαν στην ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο ποτέ δεν μετατράπηκε σε αγροτουριστική μονάδα. Ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση ήταν η αναπτυξιακή εταιρίας της νομαρχίας Ευρυτανίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογιώργος, ο οποίος μιλώντας στο MEGA επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».

Για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά και το δάνειο, που πήρε το 2007 ύψους 4,7 εκατ. ευρώ η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο κατά του Κ. Κοντογιώργου όσο και κατά των όλων των μελών του τότε νομαρχιακού συμβουλίου, που είχε εγκρίνει ομόφωνα τη λήψη του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα