Με βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες η Μ. Εβδομάδα

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς το σκηνικό θα συνθέτουν τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και οι βροχοπτώσεις.

Οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι βροχερές κυρίως στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, θα υπάρξουν κάποιες

κατά τόπους νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο και την Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα είναι …καλοκαιρινή αφού το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με ανέμους νότιους 4 έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία μέχρι τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς, από 8 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική, από 11 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 26 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 μέχρι 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή.

Ειδικότερα, θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δυτικά, τα Κεντρικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, και τοπικά στα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Μείωση της θερμοκρασίας

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη θα μεταστραφούν οι άνεμοι σε βορειοδυτικούς, με αποτέλεσμα μικρή μείωση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.

Οι τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Βελτίωση από άποψη φαινομένων θα παρουσιαστεί από το βράδυ της Τρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα