Συμπλοκή στον Πειραιά – Στη Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας

Νέα ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 18χρονου Αφγανού.

Η νέα συμπλοκή σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Πύλη Ε1 της Ακτής Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες,

σταμάτησαν μετά την επέμβαση λιμενικών που εκτελούσαν υπηρεσία εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα…
Ο νεαρός τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας από όπου και εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι λιμενικοί σνυέλαβαν έναν 20χρονο Αφγανό καθώς και τον τραυματία συμπατριώτη του που «πρωταγωνίστησαν» στα επεισόδια.

Κλοπή από ανήλικο μετανάστη

Στο μεταξύ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν έναν ανήλικο Αφγανό στην περιοχή της πύλης Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ανήλικος είχε μπει σε σταθμευμένο φορτηγό και προσπαθούσε να κλέψει πράγματα από το φορτίο του που περιείχε αλκοολούχα ποτά.

Σταθερά πάνω από 3.000 οι μετανάστες στο λιμάνι

Η σημερινή καταγραφή έδειξε πως οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1 και την Πέτρινη Αποθήκη ανέρχονται σε 3.280 άτομα.

Ως προς τη μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, αυτή θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των εργασιών στο hot spot…

Στο μεταξύ το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 14 μετανάστες και πρόσφυγες.
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» μετέφερε εννέα άτομα από τη Μυτιλήνη ενώ το «Blue Star 2» πέντε άτομα από τη Ρόδο.
Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το «Blue Star Paros» με τρεις μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας στη Λέσβο

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί μεθαύριο, Μεγάλη Δευτέρα, η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ανοικτό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Λέσβου.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας είναι καλεσμένη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC.

Keywords
Τυχαία Θέματα