Με τροπολογία διευκολύνεται η προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με σημερινή ρύθμιση που κατέθεσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ένας μαθητής προάγεται από την Α’ Λυκείου και όταν έχει πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας 10, τουλάχιστον 8 σε ένα ή δύο κλάδους των μαθημάτων «γλώσσα» και «μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει πετύχει μέσο όρο βαθμολογίας 12,5 στους 8 κλάδους των μαθημάτων «γλώσσα», «μαθηματικά» και «φυσικές επιστήμες».

Υπενθυμίζεται

ότι με την ίδια τροπολογία για την προαγωγή μαθητή από την Α’ Λυκείου χρειάζεται:

-Γενικός βαθμός 10

-Μέσος όρος προφορικής και γραπτής βαθμολογίας στα μαθήματα της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον 10 και μέσος όρος προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα/

-Εάν ο μαθητής δεν έχει γενικό βαθμό 10, επαναλαμβάνει τη φοίτηση

-Εάν ο μαθητής δεν έχει μέσο όρο 10 σε «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» και 8 στα υπόλοιπα μαθήματα, παραπέμπεται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβριο στο μάθημα που υστέρησε.

«Νομοθετούμε για να βελτιώσουμε ένα νόμο γιατί οι νόμοι δεν είναι γραμμένοι πάνω σε πέτρα. Πρέπει να βελτιώνονται και στη διάρκεια που εφαρμόζονται, όταν διαπιστώνουμε αδυναμίες να προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε» σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Το άρθρο Με τροπολογία διευκολύνεται η προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα