Με τους πολιτικούς αρχηγούς συναντάται ο Π. Πικραμμένος

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη και με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ξεκινά σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, στις 9:30 θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με την επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων Ιωάννα Κοντούλη,

στις 10:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, στις 10:30 με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, στις 11:00 με την γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 11:30 με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12:00 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στη 13:00 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στη 13:45 με τον γενικό γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκο Μιχαλολιάκο, στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο, στις 17:30 με τον πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θάνο Τζήμερο και στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θοδωρή Δρίτσα και Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, το πρωτεύον ζήτημα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου είναι η προετοιμασία των εκλογών και η μείωση της εκλογικής δαπάνης, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ένα θέμα το οποίο τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του κ. Πικραμμένου και τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, Δικαιοσύνης Χρήστου Γεραρή, Επικρατείας Αντώνη Αργυρού, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πικραμμένος, «συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών», διαπίστωσε επίσης ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα» και τόνισε ότι θα «κοιτάξουμε να κάνουμε ότι πρέπει για τη συμπίεση της δαπάνης των εκλογών, σε συνεργασία με τα κόμματα».

Επισήμανε ακόμη ότι «η προεκλογική περίοδος πρέπει να διεξαχθεί σε ομαλό κλίμα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλα τα κόμματα».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις ξένων ηγετών για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ευρωζώνη, ο κ. Πικραμμένος αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι οποιαδήποτε δήλωση απ' την πλευρά μου δεν βοηθά».

Keywords
Τυχαία Θέματα