Με προσανατολισμό το πατριωτικό δημοκρατικό τόξο οι ΑΝ.ΕΛ.

Σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο Πάνος Καμένος στην έναρξη των διαδικασιών για το 1ο Συνέδριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, θα κινηθούν προς ένα πατριωτικό δημοκρατικό τόξο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως τόνισε, ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, ο κ. Καμμένος είπε ότι έφτασε η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να ανατρέψουν την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι στις διαδικασίες του συνεδρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η «άμεση δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι όλα τα όργανα του κόμματος θα εκλέγονται από τον λαό ενώ η βάση θα αποφασίσει το πώς θα διοικείται το κόμμα.

Το μόνο αδιαπραγμάτευτο πράγμα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός ενώ για το μεταπολιτευτικό μοντέλο είπε πως απέτυχε.

Ως στοίχημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες έθεσε ο Πάνος Καμμένος τη μετατροπή της «εθνικής αντιπρότασής» τους σε «εθνική πρόταση», που θα σημάνει μια λύση «εθνική και όχι μνημονιακή».

Η εδαφική ακεραιότητα, συνέχισε, απειλείται, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί, κάποιοι διαπραγματεύονται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιταμές προκλήσεις στη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Θράκη μένουν αναπάντητες ενώ κάποιοι σχεδιάζουν και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη. «Είμαστε το τείχος και η αντίσταση» τόνισε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα