Με παρέμβαση της αντιπεριφέρειας δυτικής Αττικής αξιοποιείται το «Αγροκήπιο»

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, και ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το νέο Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ασπροπύργου για την παραχώρηση έκτασης 40.278 τ.μ. στη θέση «Γκορυτσά» του Δήμου Ασπροπύργου, όπου στεγαζόταν το παλαιό «Αγροκήπιο» του Γεωργικού Ταμείου τού Υπουργείου Γεωργίας.

Η έκταση, δια της συμβάσεως,

παραχωρείται από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ασπροπύργου προς χρήση και όχι κατά κυριότητα, με σκοπό τη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου και άθλησης για χρονική διάρκεια 10 ετών με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον ο χώρος εξακολουθεί να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και άθλησης και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τον σχεδιασμό, συντονισμό, κατασκευή και την ευθύνη λειτουργίας του χώρου από τον Δήμο Ασπροπύργου, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου. Ο δήμος Ασπροπύργου, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση νομιμοποίησης των ανεγερθέντων, από αυτόν, κατασκευών και κτισμάτων σύμφωνα με τον Ν.4071/2012, για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής, την οποία αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτρια του χώρου.

«Μετά από συνεχείς και πολύμηνες προσπάθειες και σχετικές εισηγήσεις της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, ανοίγει πλέον ο “δρόμος” για να αξιοποιηθεί ο χώρος του Αγροκηπίου μέσα από δράσεις αναψυχής και άθλησης, ένας χώρος που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητος από το 1994. Με συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουμε στην αναβάθμιση μιας από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Περιφέρειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Σταυρούλα Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα