Με ονομαστική ψηφοφορία ψήφιση άρθρων του ΕΝΦΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την καθιέρωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς η σχετική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε την προεργασία, ενώ η Ολομέλεια υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τα περισσότερα άρθρα και τις τρεις τροπολογίες του νομοσχεδίου.

Για δεκαπέντε άρθρα (των πλέον βασικών συμπεριλαμβανομένων) έχουν ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ. και τη ΔΗΜΑΡ,

ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν σήμερα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε σειρά νέων προσθηκών και αναδιατυπώσεων διατάξεων του νομοσχεδίου. Έτσι, για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, για γήπεδα ή οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, στη συνολική αξία των εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, δεν θα υπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των κτηρίων που είναι προγενέστερα των - εκάστοτε - τελευταίων 100 ετών και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως "ιστορικά διατηρητέα μνημεία" ή "έργα τέχνης". Η διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 5, για το οποίο θα διεξαχθεί αύριο ονομαστική ψηφοφορία.

Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 39 του νομοσχεδίου, που αφορά την εισαγωγή νέου συστήματος διαπίστευσης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, το άρθρο αποσύρεται προκειμένου να επανέλθει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα