Με αντίπαλο την χαλαρή ψήφο

Από τη Στεφανία Μουρελάτου ([email protected])

Ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τον λαϊκισμό και επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η πορεία εξόδου από την κρίση άρχισε και δεν πρέπει να διασαλευτεί , ο πρωθυπουργός κλιμακώνει την σύγκρουση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Πρωτίστως όμως επιχειρεί να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο και να αποτρέψει είτε την χαλαρή ψήφο είτε την διάθεση τιμωρίας της κυβέρνησης, που ακόμα και ψηφοφόροι της

ΝΔ μπορεί να εκδηλώσουν.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Αντώνης Σαμαράς θέτει συνεχώς και σε πιο έντονους τόνους το διακύβευμα των ευρωεκλογών και «σκληραίνει» το δίλημμα. Αυτή η προεκλογική τακτική αποτυπώθηκε γλαφυρά στα νέα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ, όπου ασπρόμαυρα πλάνα εναλλάσσονται με εικόνες γεμάτες φως και το σύνθημα «τη νύχτα την ξεπεράσαμε, η Ελλάδα με τις θυσίες όλων μας ξαναβρίσκει τη σταθερότητά της». Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός στις δημόσιες παρεμβάσεις του και τις περιοδείες του θυμίζει τι διακυβεύεται στις ευρωεκλογές. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα» είπε στη Μυτιλήνη και πρόσθεσε: «Μπήκαμε στη φάση που έχει μόνο προς τα πάνω, όχι άλλο κάτω». Στη Μυτιλήνη εξήγγειλε εξάλλου και μέτρα ανακούφισης των αγροτών με τη χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου από το 2015 για τα καταγεγραμμένα αγροτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία προς την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών βρέθηκε στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου στο γήπεδο του Πανελληνίου, στη Θεσσαλονίκη όπου με ομιλία του στους χώρους της ΔΕΘ επιχείρησε να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Σταύρου Καλαφάτη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και κοντά στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Επιπρόσθετα, η ΝΔ επιχειρεί να καταδείξει ότι οι σύμμαχοι του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη είναι εχθροί των συμφερόντων της χώρας. Ενδεικτική είναι η σκληρή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου, Άννας Ασημακοπούλου ότι με προσφυγή το γερμανικό κόμμα, Die Linke, ζητά να ακυρωθεί η δυνατότητα να υπάρξει απεριόριστη βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, μέσω μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά. «Ο κ. Τσίπρας μόλις γύρισε περιχαρής από το συνέδριο του Die Linke, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Όμως για ποιον ακριβώς λόγο χάρηκε ο κ. Τσίπρας; Και τελικά, τι ακριβώς επιθυμεί; Τι επιδιώκει; Η Ελλάδα να καταστραφεί; Να απομονωθεί; Να μην μπορεί να έχει φτηνή πρόσβαση στην ΕΚΤ; Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους “οικονομολόγους” του τι σημαίνει αυτό», σχολίασε η ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα