Με 251 ψήφους η Βουλή εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για συμφωνία

Με την ευρεία αποδοχή των 251 ψήφων, αλλά με απώλειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τους τέσσερις υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας μας, προκειμένου

να διαπραγματευτούν συμφωνία, με βάση την πρόταση που έχει κατατεθεί ήδη στους θεσμούς.

Κατά την ψηφοφορία, υπέρ ψήφισαν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ, ενώ κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ κκαι από τον ΣΥΡΙΖΑ 2 βουλευτές, η Ιωάννα Γιαϊτάνη και η Ελένη Ψαρέα. Επίσης παρών δήλωσαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης και οι βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας. Ακόμα απουσίαζε πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας αμέσως μετά την ψηφοφορία τόνισε ότι «η Εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

Επίσης δήλωση με την οποία επισημαίνουν ότι η ψήφος τους στο «ναι» έγινε για πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία ενδέχεται να μην ψηφίσουν τους νόμους που θα την εφαρμόζουν και χαρακτηρίζουν τα μέτρα που περιέχει ως μέτρα λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης. Την επιστολή της δήλωσης αυτής υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για τους Λίτσα Αμανατίδου, Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Θωμά Κότσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο, Στέφανο Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκο Χουντή.

Keywords
Τυχαία Θέματα