Με 153 ψήφους πέρασε από τη Βουλή το Aσφαλιστικό (βίντεο)

Καταγράφηκαν 153 ψήφους υπέρ στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ 143 βουλευτές της Αντιπολίτευσης αλλά και ανεξάρτητοι ψήφισαν «όχι».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε «ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ «όχι» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τέσσερις βουλευτές ήταν απόντες.

Σημειώνεται

ότι οι βουλευτές ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες.

Η ομιλία Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι υπάρχει στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων που συγκρότησαν το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη».

« Άκουσα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, η οποία χρήζει μελέτης. Αναδεικνύει περίτρανα το στρατηγικό αδιέξοδο που έχει περιπέσει, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά όλες οι δυνάμεις που συγκρότησαν πέρυσι τέτοιο καιρό το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη», βασιζόμενοι σε μία απολύτως λαθεμένη πολιτική εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Η σκληρή κριτική Μητσοτάκη

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στόχευσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσότακης, στην επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για κατά συρροή ψεύτη που με την ανικανότητα του, τα ψέματα και τις ιδεοληψίες του απαξιώνει την Ελλάδα.

«Δεν μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα. Δεν την ξέρετε. Δεν την αντέχετε. Σύντομα κύριε Τσίπρα, δεν θα είστε μόνο ο νεώτερος πρώην Πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος» δήλωσε.

«Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε εννέα μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων. Η τσίπα δεν είναι από τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησής σας. Διότι αν ήταν, ήδη ο κ. Τσακαλώτος θα είχε παραιτηθεί» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιχαλολιάκος: Εθνοκτόνα η πολιτική των Μνημονίων

Βολές για το «εθνοκτόνο μνημονιακό νομοσχέδιο του ασφαλιστικού – φορολογικού που διαλύει κάθε παραγωγικό κλάδο της χώρας», εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσια συνέχεια του Μνημονίου. Η κυβέρνηση γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τους διορισμούς και την κομματοκρατία και υιοθετώντας την «πράσινη» εκλογική πελατεία» δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει γίνει το δεξί χέρι του Σόιμπλε

Νομοσχέδιο «έκτρωμα» αποκάλεσε το ασφαλιστικό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
«Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο για να μπορέσετε να κατακτήσετε την εξουσία, με λαϊκισμό και δημαγωγία την ώρα που η χώρα προσπαθούσε να επιβιώσει. Και όταν το πετύχατε, παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα. Επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση, επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην πολιτική εξαπάτηση» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Συνεχιστές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων

«Νομοσχέδιο – λαιμητόμο» θεωρεί το ασφαλιστικό ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είστε καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές, ότι πιο αντιδραστικό έζησε ο τόπος μέσα από τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας, και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Θεοδωράκης: Χρεοκοπείτε και εσείς τόσο γρήγορα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και από τον Σταύρο Θεοδωράκη που κατήγγειλε την κυβέρνηση για λαϊκισμό και κομματοκρατία.

«Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει -και αν θα λάβει- ύστερα από 35 χρόνια» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Καμμένος: Έρχονται καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι τα δικά τους σπασμένα πληρώνει ο λαός και σήμερα αντί να ακολουθούν την εθνική προσπάθεια κάνουν παλικαρισμούς και λεονταρισμούς.

«Και ενώ διαλύσατε με το PSI τα ταμεία και ψηφίσατε 58,6 δισ. μέτρα, έρχεστε σήμερα εδώ και αντί να ακολουθήσετε μια εθνική προσπάθεια κάνετε τους παλικαρισμούς και τους λεονταρισμούς που έκαναν κάποιοι άλλοι. Θα προχωρήσουμε λοιπόν σύντομα στην αξιολόγηση. Οι μέρες που έρχονται για τον ελληνικό λαό είναι πολύ καλύτερες και εμείς όταν θα πηγαίνουμε στις εκλογικές μας περιφέρειες θα σας παίρνουμε μαζί για να κυκλοφορείτε και εσείς ελεύθερα», υποστήριξε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Λεβέντης: Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή

«Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή. Δεν περιέχει την «κάβα» ούτε έχετε την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε. Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε «σακελλαριάδα». Δηλαδή ενώ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν μετά.Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ευπόρων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Keywords
βουλη, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, νίκος μιχαλολιάκος, ψηφοφορία, συριζα, τσιπρας, νέα, ελλαδα, μιχαλολιάκος, μνημονιο, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, καμμενος, psi, παραιτηση λεβεντη, τραπεζες, εθνικη τραπεζα, αλλαγη ωρας, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τι ειναι το psi, ανεξαρτητοι ελληνες, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, μιχαλολιάκος, αλέξης τσίπρας, νίκος μιχαλολιάκος, κομματα, βουλευτες, αυγη, γνωμη, δημοκρατια, εθνικη, ψεματα, ωρα, αρθρο, ασφαλιστικο, γινει, γινεται, γλωσσα, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, επενδυσεις, ερχονται, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, λεφτα, λεβεντης, λογια, λογο, μηνες, μητσοτακης, ξερετε, συνεχεια, συντομα, συνταξη, σοσιαλδημοκρατια, στομα, σχεδιο, τρυπες, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χερι, χρυση, ψευτη, ψευτες, ψηφοφορία, δημητρης, εννεα, χωρα, μια φορα, ποδια
Τυχαία Θέματα