Συνεχίζεται η συνεδρίαση – Ένταση με την Χρυσή Αυγή (video)

Διακόπηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά από έντονα φραστικά επεισόδια ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον υπουργό Υποδομών Πάνο Σκουρλέτη.

Είχε προηγηθεί φραστική αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά με τον κ. Σκουρλέτη.

Μάλιστα

ο Χρ. Παππάς φέρεται να είπε προς τον Υπουργό «να προσέχει η οικογένειά σου», κάτι που δεν καταγράφηκε στα πρακτικά… Οταν ζήτησε διευκρινίσεις ο κ. Σκουρλέτης ο βουλευτής της Χ.Α. απάντησε ότι «ποτέ» δεν το είπε, αν και είχε ακουστεί νωρίτερα κατά την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της συζήτησης…

Δείτε το σχετικό βίντεο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Π. Σκουρλέτη και Χρ. Παππά


Ακολούθησαν βρισιές από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την απομάκρυνση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγού.

«Είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» έλεγαν χρυσαυγίτες βουλευτές απευθυνόμενοι στην πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Γ. Λαγός σηκώθηκε όρθιος με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της Βουλής Γ. Λαμπρούλης να διακόψει την συνεδρίαση και να καλέσει την φρουρά για να τον βγάλει έξω από την αίθουσα.

Μέσα στο Κοινοβούλιο πήγαν άντρες της Φρουράς για να τον απομακρύνουν, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές της Χρυσής Αυγής σχημάτισαν προστατευτική ασπίδα γύρω από τον Γ. Λαγό για να εμποδίσουν την απομάκρυνση του από την αίθουσα από τους αστυνομικούς.

Ο Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Κασιδιάρης έλεγαν στους αστυνομικούς της Φρουράς: «Δεν βγαίνουμε έξω, φέρτε τα ΜΑΤ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση κοινοβουλευτικών συντακτών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να δοθεί ο λόγος για ένα λεπτό στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά και μετά να αποχωρήσει ο Γιάννης Λαγός. Όμως ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης είναι ανένδοτος και δεν ξεκινά τη συνεδρίαση, αν δεν βγει έξω πρώτα ο Γ. Λαγός.

Δείτε βίντεο από την ένταση και τη διακοπή της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε για περίπου 45 λεπτά.

Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 6.35 το απόγευμα συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Βουλής για το Ασφαλιστικό, αφού ελήφθη απόφαση για προσωρινό αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ακούστε εδώ την ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της Βουλής για την αποβολή του Γ. Λαγού.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα