Μαξίμου:Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι πράγματι ανοησία

Η αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ χτυπάει κόκκινο όπως φαίνεται και από το ύφος της απάντησης που δόθηκε στην επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Κοινοβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να εξεταστούν οι συνθήκες που μετά τις εξελίξεις με τα WikiLeaks, επικράτησε η άποψη ότι η επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου «δεν διαψεύδει τον

διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου».

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού η απάντηση του ΔΝΤ δείχνει ενοχή ενώ η κ. Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προσφέρει κάλυψη στα δύο κορυφαία στελέχη του Ταμείου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης των κυβερνητικών στελεχών εκδόθηκε ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μία μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε. Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Σε ότι, δε, αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των wikileaks».

Οι επαφές Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί αύριο με την κ. Μέρκελ, ενώ σήμερα ο Πόλ Τόμσεν θα έχει τετ α τετ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ολλανδία.

Οι πολιτικές εξελίξεις θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βουλή στις 19.30. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα