«Μάστιγα» για τους ανήλικους Αμερικανούς η ψυχική διαταραχή

Σύμφωνα με έρευνα των Ομοσπονδιακών Αρχών Υγείας των ΗΠΑ, οι ανήλικοι Αμερικανοί πάσχουν σε ποσοστό 20% από μια ψυχική διαταραχή όπως το άγχος, η κατάθλιψη ή η ελλειμματική προσοχή. Όπως αναφέρει η έρευνα, «το 13 έως 20% των παιδιών ηλικίας 3 - 17 ετών που ζουν στις ΗΠΑ πάσχουν από ψυχική διαταραχή και η τάση αυτή επιδεινώνεται». Η ελλειμματική προσοχή είναι αυτή που διαγιγνώσκεται συχνότερα (6,8% των ανηλίκων), ενώ ακολουθούν διαταραχές της συμπεριφοράς (3,5%), άγχος (3%), κατάθλιψη

(2,1%), αυτισμός (1,1%) και το σύνδρομο Τουρέτ (0,2%).

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι τα συμπτώματα των ψυχικών αυτών διαταραχών εκδηλώνονται στην πορεία με δυσκολίες στο παιχνίδι, στη μάθηση, στην ομιλία και στον έλεγχο των συναισθημάτων, ενώ οι πρώτες ενδείξεις εμφανίζονται στη νηπιακή ηλικία και διαταραχές μπορεί να εκδηλωθούν στην εφηβεία.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι το 4,7% των εφήβων (12-17 ετών) κάνει συστηματικά χρήση ναρκωτικών, το 4,2% αναπτύσσει μια έξη στο αλκοόλ και το 2,8% στο τσιγάρο. Τα αγόρια έχουν συχνότερα σε σύγκριση με τα κορίτσια, διαταραχές της προσοχής, της συμπεριφοράς, αυτισμό, άγχος, σύνδρομο Τουρέτ και εξάρτηση από το τσιγάρο, όμως τα κορίτσια εκδηλώνουν περισσότερο κατάθλιψη ή προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα