«Όχι κατάλληλη η αστυνομία για τη ρατσιστική βία»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η λύση για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, τα οποία βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό, είναι πολιτική.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης σχολίασε ότι η αστυνομία δεν είναι το κατάλληλο όργανο για την αντιμετώπισή τους, ενώ γι΄αυτόν «τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας έχουν αυξηθεί λόγω του κενού που δημιούργησε η απουσία

των δημοτικών και αστυνομικών αρχών». Όπως σχολιάζει, «το κενό αυτό καλύφθηκε από νεοναζιστικές ομάδες και άλλες οργανώσεις της άκρας δεξιάς, ας μην κοροϊδευόμαστε, τη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως επετεύχθη συμφωνία για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Αθήνα στον τομέα της ανάπτυξης πόλεων. Μάλιστα, μιλώντας στη «Φωνή της Αμερικής», ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως η Αθήνα έχει πολλά να μάθει από την Νέα Υόρκη, σημειώνοντας πως το λεκανοπέδιο πρέπει να γίνει ένας μεγάλος μητροπολιτικός δήμος, όπου «ο δήμος και ο δήμαρχος θα ελέγχουν τις συγκοινωνίες, τα δίκτυα, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα