Μαρινάκης για Σάττι: Όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα θα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τοποθετήθηκε σχετικά με τη Eurovision 2024 και τις αντιδράσεις για τα χασμουρητά της Σάττι και τις δηλώσεις των χορευτών της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το εάν υπήρχε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αλλά και σχετικά με τις

αντιδράσεις που προκλήθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις των δύο χορευτών της ελληνικής συμμετοχής, που αυτoπαρουσιάστηκαν σε συνέντευξη ως «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Υπενθυμίζεται ότι οι Huseyin Cetintas και Yasin Ametoglou, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν μετά την ελληνική εμφάνιση, μίλησαν τουρκικά και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την καταγωγή τους απάντησαν: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

«Η Eurovision δεν είναι μία διαδικασία άσκησης πολιτικής και ευτυχώς, δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική καμίας χώρας μέσω ενός μουσικού διαγωνισμού. Ο σκοπός της Eurovision είναι ενώσει τους λαούς μέσω της μουσικής. Προσωπικό σχόλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές θέσεις, όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα ακόμα και σε ένα μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα», σχολίασε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι.

Σε ότι αφορά στους δύο χορευτές που έκαναν τη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για τους χορευτές και ευτυχώς έγινε επανόρθωση».

Τι συνέβη με τα χασμουρητά της Σάττι

Ήταν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον β’ ημιτελικό της Eurovision 2024 όταν η Μαρίνα Σάττι, την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, ο φακός την έπιασε να χασμουριέται και να κάνει ότι κοιμάται. Η ΕΡΤ μέσω πηγών της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Μαρίνα Σάττι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κάποιον και απέδωσε το όλο περιστατικό στην κούρασή της.

Η ίδια η Μαρίνα Σάττι μέσω Instagram απάντησε πως «αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν», ενώ η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision επιστρέφοντας χθες το βράδυ από τη Σουηδία στο αεροδρόμιο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι εκείνη την ώρα χαζολογούσε με ένα γκρουπ Ελλήνων που βρισκόταν μπροστά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Σάττι, Όταν,marinakis, satti, otan