Η Κ.Ο. ΚΚΕ Λασιθίου για τις ζημιές στις καλλιέργειες μετά την πρόσφατη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στο Οροπέδιο

Η δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπληξε το Οροπέδιο Λασιθίου για άλλη μια φορά την Παρασκευή 10 Μαϊου, είχε ως αποτέλεσμα να προξενηθούν ζημιές σε καλλιέργειες, ιδιαιτέρως στην πατατοκαλλιέργεια αλλά και στα φυλλώδη λαχανικά. Όπως αναφέρει η Κ.Ο. ΚΚΕ Λασιθίου:

«Οι αγρότες της περιοχής είναι σε αναβρασμό και αγωνιούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, γιατί εκτός από την δυσβάσταχτη ακρίβεια όλων των εφοδίων (σπόροι-φάρμακα-λιπάσματα), και των άλλων συντελεστών της παραγωγής (ηλεκτρικό

ρεύμα, πετρέλαιο, εργατικά κόστη, κ.ο.κ.), έχουν να αντιμετωπίσουν και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων όσο αφορά την προστασία τους και τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές.

Έχουν αρνητική πείρα αφού ξέρουν ότι ο ΕΛΓΑ είναι προσαρμοσμένος ώστε να μην αποζημιώσει τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν, αφού οι βροχές νωρίς το καλοκαίρι αλλά και νωρίς το φθινόπωρο θεωρούνται δικαιολογημένες, ενώ άν βρέξει το κατακαλόκαιρο πάλι δικαιολογημένες θεωρούνται λόγω υψομέτρου.

Οι αγρότες στο Οροπέδιο Λασιθίου πρέπει να οργανωθούν ασκώντας πίεση και να διεκδικήσουν:

-Να γίνει άμεσα αποτίμηση της ζημιάς που υπέστησαν χωρίς καθυστερήσεις και τερτίπια

-Να αποζημιωθούν στο 100% της πραγματικής ζημιάς, οι αγρότες που πλήγηκε η παραγωγή τους.

-Να ανασταλούν οι πληρωμές υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωση τους

-Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς, να στελεχωθεί με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Το Κόμμα που από θέση αρχών στέκεται δίπλα τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ΚΚΕ καταθέτει όλες τους τις δυνάμεις για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους που απορρίπτουν ΕΕ και κυβερνήσεις γιατί στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα