Μαραθώνια η κατάθεση του πατέρα της Δώρας- Τι λέει ο δικηγόρος (vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πατέρα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Κώστας Ζέμπερης αποχώρησε από την πίσω πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προφανώς για να αποφύγει τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο πατέρας της Δώρας έφτασε, νωρίς το μεσημέρι, στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ανέβηκε στην Ασφάλεια Αττικής, στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών

χωρίς να κάνει δηλώσεις, κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα δεδομένου ότι υπήρξε ιδιαίτερα ομιλητικός τις προηγούμενες ημέρες.

«Ηρθε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για ό,τι γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή θέλω να σεβαστούμε όλοι το έργο της αστυνομίας, γιατί αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε κανένα συμπέρασμα πριν ακόμη μάθουμε τι έχει συμβεί», δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος του.

Ο Απόστολος Λύτρας δεν απάντησε ωστόσο σε ερώτημα δημοσιογράφων για το αν ζητήθηκε από την αστυνομία το ταξί του πελάτη του για έρευνα. Αρκέστηκε να πει πως και εκείνος και ο πατέρας της 32χρονης έχουν εμπιστοσύνη στις Αρχές.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις δικηγόρου μετά την κατάθεση:

«Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι.

«Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο». Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

«Σε τι κατάσταση είναι ο πατέρας, φοβάται κάτι; Έχει κατηγορηθεί από κάποιον συγκεκριμένα;», ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απαντώντας: «Όχι γι’ αυτό και έφυγε».

«Γιατί δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σήμερα;».

Ο δικηγόρος δήλωσε: «Δεν θεώρησε σκόπιμο να πει κάτι παραπάνω. Έχει ήδη μιλήσει στους δημοσιογράφους».

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι η απάντηση του δικηγόρου στην ερώτηση γιατί ο πατέρας αποφάσισε να αποκαλύψει μετά από τέσσερις μέρες το γεγονός ότι περνούσε από το νεκροταφείο όταν η κόρη του μέσα ξεψυχούσε.

«Αναφορικά με τον όρο »αποκάλυψε», επιτρέψτε μου να πω ότι έχω σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με το πότε το είπε. Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Προφανώς και το είπε αμέσως. Το ξέρουνε και άλλοι άνθρωποι».

Το άρθρο Μαραθώνια η κατάθεση του πατέρα της Δώρας- Τι λέει ο δικηγόρος (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα