«Μαδάνε» ανύποπτα θύματα στο όνομα της… Ρένας Δούρου

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Και το όνομα της Ρένας Δούρου προστίθεται στη μακρά λίστα των πολιτικών προσώπων, τη γνωριμία και στενή… συνεργασία μετά των οποίων επικαλούνται επιτήδειοι για να εξαπατήσουν τα θύματά τους με την υπόσχεση διορισμών και πάσης φάσης ρουσφετιών, υπό την βασική προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα λάβουν τη σχετική… μίζα!

Θορυβημένη η περιφερειάρχης Αττικής, όταν πληροφορήθηκε ότι σπείρα απατεώνων, σε μια διαρκή… επίθεση προς τους πολίτες, κάθε φορά με διαφορετικό πρόσωπο και ιδιότητα, επικαλείται ανύπαρκτες ιδιότητες και σχέσεις με την περιφέρεια, εξέδωσε ανακοίνωση

για την προστασία των ανύποπτων όσο διαρκεί η δικαστική έρευνα. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι τέθηκαν υπ’ όψιν της έγγραφες αναφορές και καταγγελίες πολιτών «σχετικά με την ύπαρξη σπείρας απατεώνων, που προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και άλλα περιουσιακά οφέλη από πολίτες, κάνοντας χρήση του ονόματός της, αλλά και ονομάτων άλλων πολιτικών προσώπων».

Η ίδια η Ρένα Δούρου περιγράφει δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων, αγνώστων, όπως επισημαίνει, σε εκείνη: Ο ένας συστήνεται ως δήθεν προσωπικός της φίλος και ζητά αμοιβή για να προβεί σε υποτιθέμενες εκδουλεύσεις, σχετικές με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Ο άλλος εμφανίζεται να κατέθεσε ψευδώς σε… δικαστήριο(!) ότι δήθεν είναι σύμβουλος και συνεργάτης της!

Ρένα Δούρου: Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης
Η περιφερειάρχης τονίζει ακόμη ότι και οι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και καλεί τους πολίτες να μη δείχνουν εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους απατεώνες, γιατί πέραν των άλλων, όπως υποστηρίζει, η Περιφέρεια «δεν λειτουργεί στη βάση προσωπικών γνωριμιών, δεν κάνει εξυπηρετήσεις σε “φίλους”, “γνωστούς” και ημετέρους».

Η νέα υπόθεση επίκλησης ονομάτων πολιτικών παραγόντων από εξπέρ της απάτης έρχεται μετά την ανάλογη… περιπέτεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη! Μια νεαρή γυναίκα, που στα… καλά καθούμενα εμφανιζόταν σε γνωστό κοσμηματοπώλη της Θεσσαλονίκης ως… στενή συνεργάτιδα του δημάρχου, διάλεγε ακριβά κοσμήματα «για λογαριασμό του Δήμου» δήθεν για δώρα σε προσκεκλημένους, αλλά τα πήγαινε στο κοντινότερο… ενεχυροδανειστήριο! Πολλοί άλλοι και άλλες, πριν από το δήθεν… δεξί χέρι του δημάρχου, χρησιμοποίησαν βαριά ονόματα της πολιτικής και της δημόσιας ζωής για να θαμπώσουν τα θύματα…

Δεν ξέφυγε ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Δεν έχει… ξεφύγει από την συνήθεια των απατεώνων ούτε ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς ένας εξπέρ της απάτης εμφανιζόταν ένα… φεγγάρι ως συμπέθερος του τότε Προέδρου της Βουλής και επιχειρούσε να πείσει άτομα καλής οικονομικής επιφάνειας να… επενδύσουν σε δημιουργία υπεράκτιας εταιρείας, με σκοπό είτε να… δανειοδοτήσουν αυτόν ως φερέγγυο πρόσωπο, είτε να… επενδύσουν και να λάβουν τα κέρδη από το εξωτερικό, μόλις η «επένδυση» απέδιδε καρπούς…

Μαϊμού υπάλληλοι του ΕΦΕΤ
Από τα τελευταία κρούσματα, που ερευνά η Δικαιοσύνη, μαζί με την υπόθεση της Ρένας Δούρου, είναι και η συμμορία, που στη διάρκεια των εορτών «βομβάρδισε» ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς, καθώς τα μέλη της εμφανίζονταν ως δήθεν ελεγκτές του… ΕΦΕΤ! Το τηλέφωνο χτυπούσε και οι επιχειρηματίες «πάγωναν» με την είδηση! Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους επιχειρηματίες και προφασιζόμενοι ότι υπήρχαν «έγγραφες καταγγελίες» για τα καταστήματά τους, ζητούσαν να καταθέσουν ένα ποσό σε λογαριασμό τραπέζης, προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή κλιμακίου ελέγχου!

Ο… «σύμβουλος» του Σαμαρά!

Κουστουμαρισμένος μεσήλικας, που εμφανιζόταν δήθεν ως… σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας σε νησί του Αιγαίου και να του «φάει» χιλιάδες ευρώ, με το πρόσχημα διορισμού των δυο γιων του, οι οποίοι μάλιστα είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου. Ο άγνωστος, που αναζητείται ακόμη από την Ασφάλεια, κατάφερε να πάρει από τον ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας το ποσό των 16.000 ευρώ, προκειμένου να διορίσει στη Βουλή τους δυο γιους του! Ο «σύμβουλος» έφθασε στο σημείο να πλαστογραφήσει ακόμα και την… Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να φαίνεται πως έχουν προσληφθεί τα παιδιά του καταστηματάρχη στο Κοινοβούλιο και μάλιστα με μισθό 3.000€ τον μήνα!

Η… «εκπρόσωπος» του Πατριαρχείου
Χτυπούσε τις πόρτες ηλικιωμένων και συστηνόταν ως εκπρόσωπος του… Πατριαρχείου! Ενημέρωνε δήθεν τα θύματα ότι είχαν… κερδίσει σε κλήρωση (κλήρωση κλειδαρίθμων) είτε το ποσό των 6.000 ευρώ ή «μηνιαία οικονομική βοήθεια» ύψους 800 ευρώ! Έλεγε ακόμη ότι θα τους παρέδιδε τα χρήματα, άλλα έπρεπε πριν να αποδείξουν την πίστη τους στην… Ορθόδοξη Εκκλησία με την επίδειξη τιμαλφών η και μετρητών! Σε μετρητά άρπαξε 11.000 ευρώ και σε τιμαλφή πάνω από 40.000 ευρώ…

Ο «εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» υπέρ… αναξιοπαθούντων
Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τους ανώτατους δικαστές της χώρας είχε εξελιχθεί η δράση ενός ατόμου, το οποίο κατάφερνε να πείθει τηλεφωνικά παράγοντες της Δημόσιας ζωής ότι είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ότι ζητάει την συνδρομή τους για κατάθεση ποσών υπέρ αναξιοπαθούντων! Μια από τις ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό είχε εντοπιστεί μεταξύ των κρατουμένων, αλλά εξακολουθούσε τα… τηλεφωνήματα! «Τηλεφωνεί», ανέφερε η ανακοίνωση, «σε Προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων, Διευθύνοντες Συμβούλους Τραπεζικών Εταιρειών, Διοικητές Νοσοκομείων, Μητροπολίτες, Ηγουμένους Μονών και εμφανιζόμενος ως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή ως ο Αντεισαγγελεας, τους ζητεί να συνδράμουν οικονομικώς για λόγους φιλανθρωπίας δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα