«Μάχη» Μεϊμαράκη-Χατζηνικολάου

Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να απαντά επί της ουσίας μετά από τρεις μέρες, στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας, που τον εμπλέκει σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».  Ο πρόεδρο της Βουλής χαρακτήρισε «Μαφιόζικα, εκβιαστικά και αλήτικα» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με επίκεντρο το πρόσωπο του.

Κατά τη διάρκειας ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «αστήριχτες αστειότητες και για γελοίες καταγγελίες» εναντίον

του και επανέλαβε το αίτημα που διατύπωσε προ ημερών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται το όνομα του.

«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε και οι 3 εξουσίες, δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική να δοθούν όλα στο φώς χθες κιόλας. Όλοι συμφωνούν πως πρέπει να επισπευθεί η έρευνα και να πάει σε βάθος. Και για τον Πρόεδρο της Βουλής και για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να επικρέμονται κατηγορίες πάνω από τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος είναι ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας, όταν σε λίγο καιρό το κοινοβούλιο θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πορεία κι το μέλλον της χώρας.

Ανέφερε επίσης, πως η επίθεση στο πρόσωπό του έχει στόχο τη γενικότερη αποσταθεροποίηση, εξαπολύοντας επίθεση στον εκδότη της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οποιοσδήποτε σοβαρός δημοσιογράφος θα την έψαχνε λίγο την υπόθεση», ήταν η χαρακτηριστική του φράση προσθέτοντας: «Δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά με την κατάσταση που είναι αυτή την περίοδο η χώρα αλλά ξέρω τι αντιμετωπίζω. Ξέρω ότι κατεβαίνω στην αρένα και δεν με περιορίζει το κουστούμι του Προέδρου της Βουλής. Λάθος πρόσωπο επέλεξαν να χτυπήσουν με στόχο την αποσταθεροποίηση».

Σε ερώτηση της ΝΕΤ FM τι εννοεί με τη φράση ότι δεν θα πάει μόνο «νομικά και σαλονάτα» αλλά θα κάνει «ο,τι χρειαστεί», ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Θα κάνω πραγματικά ό,τι χρειαστεί. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα και ερμηνεύστε το όπως θέλετε».

Χατζηνικολάου: «Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα»

Η σκληρή επίθεση του κ. Μεϊμαάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον εκδότης της εφημερίδας Real News, Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος δήλωσε: «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλ

Keywords
Τυχαία Θέματα