Μ. Σαρρής: «Ο κατήφορος στη Λαϊκή άρχισε το 2007»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, «ο κατήφορος για τη Λαϊκή Τράπεζα άρχισε το 2007, όταν η Τράπεζα έπεσε στα χέρια ανθρώπων, που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελλαδικό χώρο».

Ο Κύπριος πολιτικός σχολίασε ότι όταν ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής, η τράπεζα

ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση, ωστόσο «κρατήθηκε» για δύο χρόνια. «Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις ερχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του μνημονίου», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurouroup» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι, αν εφαρμοζόταν, δεν θα οδηγείτο σε διάσπαση η Λαϊκή Τράπεζα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, εκτίμησε ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι, εφόσον περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Σημείωσε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αμέσως και ατάκτως.

Φοβούνται για τη ζωή τους μέλη του ΔΣ της Λαικής

Ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν την καταλήστευση της Λαϊκής Τράπεζας από ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτήν δήλωσαν από το βήμα της κυπριακής βουλής ότι κατέχουν, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη του Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν πλέον αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Οι τρεις σύμβουλοι έκαναν λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Λαϊκής κατάγγειλαν ότι διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας». Ωστόσο, όταν κλήθηκαν να πουν τα ονόματα των ατόμων, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και είπαν ότι το ρίσκο που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα