Λύση από Σαμαρά - Βενιζέλο για ΑΕΙ

Στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή με συμφωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, δόθηκε λύση στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν εκτάκτως την Κυριακή και ακολούθως υπήρξε ανακοίνωση

για το θέμα από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

Όπως είναι γνωστό για το θέμα υπήρξε «σύγκρουση» μεταξύ του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και έτσι η λύση που δόθηκε με παρέμβαση των δύο κορυφαίων παραγόντων της κυβέρνησης αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο υπουργούς, ενώ θέτει και το θέμα σε μια άλλη βάση για τους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα