Λ.Πανέτα: Σωστή η παραίτηση του Πετρέους

Σωστή χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, Λιόν Πανέτα, την κίνηση του Ντέιβιντ Πετρέους να παραιτηθεί από τη θέση του ως διευθυντής της CIA, μετά το σκάνδαλο που ξεσπασε εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε.

 «Υποστηρίζω ολόψυχα, τον ίδιο καθώς και την οικογένειά του, αλλά νομίζω ότι πήρε τη σωστή απόφαση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι ο διευθυντής της CIA, με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις να έχεις πάνω από

όλα προσωπική ακεραιότητα» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Πανέτα, η παραίτηση του κ. Πετρέους ήταν «ένας πολύ θλιβερός τρόπος για να τελειώσει μια λαμπρή στρατιωτική σταδιοδρομία».

 «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή και πρέπει (ο επικεφαλής) να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον. ισχυρό, ικανό και αφιερωμένό στην αποστολή αυτή », κατέληξε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Λίον Πανέτα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του λίγους μήνες ακόμη, λόγω των σημαντικών ζητημάτων που εκκρεμούν για την αμερικανική κυβέρνηση.

«Ποιος ξέρει,» αστειεύτηκε όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα παραμείνει στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά και την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως, την επιθυμία του να αποσυρθεί στη γενέτειρά του, Καλιφόρνια.

«Δεν είναι μυστικό, θα ήθελα να πάω στην Καλιφόρνια και να εργαστώ στο σπίτι μου για το ινστιτούτο μου, αλλά υπάρχουν πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή στην Ουάσινγκτον», δήλωσε αναφερόμενος στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και το πρόβλημα του «προϋπολογισμού» που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα