Λιβύη: Επέστρεψαν δριμύτεροι οι μαχητές του Καντάφι

Μόλις τρεις μήνες μετά τη λήξη των σφοδρών συγκρούσεων στη Λιβύη οι μαχητές του Καντάφι επέστρεψαν και κατέλαβαν την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, αφού πρώτα επιτέθηκαν σε μαχητές του κυβερνώντος Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Η πόλη Μπάνι Ουάλιντ βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης και ήταν προπύργιο των κανταφικών κατά τη διάρκεια του πολύμηνου εμφύλιου πολέμου. Κατά τη διάρκεια της μάχης και οι δύο πλευρές

χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό, περιλαμβανομένων και αντιαρματικών των 106 χιλιοστών, ενώ από τις μάχες 4 στρατιώτες του Συμβουλίου σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

«Η ταξιαρχία της 28ης Μαΐου, η πιο σημαντική στην Μπάνι Ουάλιντ και η μόνη που έχει υπαχθεί στο υπουργείο Άμυνας, είναι περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές από πιστούς του Καντάφι και δέχεται κάθε είδους πυρά» είπε αξιωματούχος των πολιορκημένων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, «ζητήσαμε την επέμβαση του στρατού αλλά το υπουργείο Άμυνας και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο μας πρόδωσαν».

Αφού κατέλαβαν την πόλη οι πιστοί στον Καντάφι μαχητές ανέμιζαν τις πράσινες σημαίες, σήμα κατατεθέν της ηγεσίας Καντάφι, η οποία πλέον έχει απαγορευτεί.

Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας είπε ότι κινητοποιούνται μαχητικά για να σπεύσουν στην Μπάνι Ουάλιντ και στην Τρίπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα