Λασίθι: Φυλάκιση 25 ετών σε 20χρονο για την δολοφονία 79χρονου

Φυλάκιση 25 ετών επέβαλε χθες, Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στον 20χρονο βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, ενός 79χρονου μέσα στο σπίτι του στους Κάτω Αμυγδάλους στη Νεάπολη Λασιθίου, τον Σεπτέμβριο του 2013. Πάντως, στον 20χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στον έτερο κατηγορούμενο, 23 ετών, επέβαλε φυλάκιση 5 ετών και 6 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία από κοινού και

για θανάτωση ζώου, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του εμπρησμού. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 19χρονος, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ληστεία.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το πραγματικό θύμα της υπόθεσης είναι ο άτυχος 79χρονος, ένας άνθρωπος μόνος χωρίς συγγενείς και χωρίς να βρίσκεται κάποιος στην αίθουσα του Δικαστηρίου να τον υπερασπιστεί. Και αυτό είπε η Εισαγγελέας θα πρέπει να το κάνει το σεβαστό Δικαστήριο, δηλαδή να αποδώσει δικαιοσύνη για το θύμα.

Ο βασικός κατηγορούμενος της δολοφονίας ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε στο δικαστήριο μετανιωμένος λέγοντας πως θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να είναι εκείνος το θύμα και όχι ο θύτης ενώ και οι άλλοι δύο ζήτησαν συγνώμη.

Οι δύο καταδικασθέντες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν μπει στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν αφού σκότωσαν τον σκύλο του, ενώ ο τρίτος τους περίμενε με το αυτοκίνητο έξω από αυτό.

Αφού δεν βρήκαν χρήματα άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, μέχρι που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά στο σπίτι, η οποία το κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα