Λάρισα: Εξιχνιάστηκε απάτη με πιστωτικές κάρτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια απάτη μέσω διαδικτύου κατάφερε να σταματήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Λάρισας, η οποία συνέλαβε έναν 20χρονου ο οποίος μέσω «dark web» είχε αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία και κωδικούς πιστωτικών καρτών και πραγματοποιούσε αγορές εν αγνοία των νόμιμων κατόχων.

Η αστυνομική έρευνα άρχισε όταν μία 30χρονη παρατήρησε μια σειρά συναλλαγών που δεν είχε πραγματοποιήσει η ίδια. Έτσι, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε άμεσα την έρευνα με αποτέλεσμα τη σύλληψη

του 20χρονου.

Στο διάστημα που είχε στην κατοχή του τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας της 30χρονης, ο δράστης πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους 2.928 ευρώ.

Αυτό που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του ήταν η αγορά μερικών αναλώσιμων ειδών για ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία ο δράστης ζήτησε να παραδοθούν στο σπίτι του!

Από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών αρχών αποκαλύφθηκε ότι είχε υποκλέψει κωδικούς και άλλων πιστωτικών καρτών. Αυτό το κατάφερνε πλοηγούμενος στο «dark web», όπου εντόπισε βάση δεδομένων που ανήκε σε Ρώσους χάκερς και στην οποία βρίσκονται καταχωρημένα 127.000 στοιχεία καρτών παγκοσμίως.

Το άρθρο Λάρισα: Εξιχνιάστηκε απάτη με πιστωτικές κάρτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα